Meer dan een vierde plek zat er vandaag niet in voor Max Verstappen in Bahrein. Waar de Nederlander in Melbourne nog een knappe derde plek binnenhaalde, kon hij vandaag geen vuist maken tegen de Ferrari’s en Mercedessen.

Lees ook: Lewis Hamilton wint spektakelstuk in de woestijn van Bahrein

Het was een lastige race voor Verstappen. De weersomstandigheden droegen daar ook aan bij, want de sterke woestijnwind gaf de nodige problemen. “De wind was heel gevoelig voor ons, ik had daardoor veel overstuur, heel lastig”, licht hij toe tegenover Ziggo Sport. Ook zijn pitstop verliep niet perfect, want het duurde enkele seconden voordat het linkervoorwiel gemonteerd was. Daarnaast was er een incident met McLaren-coureur Carlos Sainz. De twee oud-teamgenoten maakten contact, maar kwamen vrij zonder straf. “Een penalty was niet nodig, maar het is toch jammer”, vertelt de Spanjaard zijn kant van het verhaal aan Ziggo Sport.

Max Verstappen en Valtteri Bottas. © Motorsport Images.

Het waren niet enkel deze omstandigheden die het lastig maakten, het ontbrak de Red Bull simpelweg aan snelheid is de mening van de Nederlander. “Aan het einde van de race hadden we nog de derde plek kunnen pakken, als er geen safetycar was geweest hadden we hem gepakt. We hadden het podium toch niet verdiend, daar was onze snelheid te laag voor.”

Toch bekijkt Verstappen het van de zonnige kant. “Het is goed dat we veel punten hebben gepakt, zeker met een zo moeilijk weekend. Dus dat is dan wel oké.” Vooruitkijken naar de volgende Grand Prix wil hij niet, liever evalueert hij de race van vandaag.