Lewis Hamilton heeft de Grand Prix van Bahrein op zijn naam geschreven. De Britse Mercedes-coureur profiteerde van een probleem met de Ferrari van Charles Leclerc, die een groot deel van de race aan leiding ging. Teamgenoot Valtteri Bottas sluit aan op de tweede plek, Leclerc haalt met een derde plek het maximale binnen.

Polesitter Leclerc kwam niet goed weg bij de start, waardoor teamgenoot Sebastian Vettel de eerste bocht als leider indook. Bottas volgde Vettel, waardoor Leclerc terugviel naar de derde plek. Lang bleef deze volgorde niet in stand, want Leclerc haalde zowel Bottas als Vettel in de volgende ronden in en heroverde zo de leiding.

Lees ook: Hamilton beseft eigen fortuin: ‘Kan niet geloven dat ik heb gewonnen, Leclerc was ongelooflijk’

Charles Leclerc en Sebastian Vettel met elkaar in gevecht. © Motorsport Images.

Vanaf ronde 13 kwam het veld binnen voor de eerste serie pitstops. Leclerc behield de leiding, Hamilton verschalkte Vettel. Enkele ronde later heroverde Vettel de tweede positie, Bottas behield de derde plek. Max Verstappen volgde achter de Ferrari’s en de Mercedessen.

Lees ook: Vettel: ‘Natuurlijk ben ik teleurgesteld, vooral vanwege die spin’

Lang leek dit de einduitslag te worden, totdat Hamilton na zijn tweede stop Vettel inhaalde. De Duitser spinde direct na de inhaalactie en verloor onderweg naar de pits ook zijn voorvleugel. Daardoor viel hij ver terug en was een podiumplek buiten bereik. Om de ellende in Maranello compleet te maken kreeg Leclerc vanaf ronde 46 problemen met zijn motor. De Monegask werd voorbijgereden door Hamilton en Bottas en kon er niks tegen doen. Een safetycar na de opmerkelijke uitvalbeurt van zowel Daniel Ricciardo en Nico Hülkenberg (het hele team van Renault viel binnen een ronde uit) zorgde ervoor dat Lecler de derde plek en daarmee zijn eerste podiumplek kon veiligstellen.

Lees ook: Zwaar teleurgestelde Leclerc: ‘Ook dit is motorsport’

© Motorsport Images.