Hij rijd al het hele weekend achter de rode feiten aan, Ferrari was tijdens alle sessies sterker en leek met Charles Leclerc de overwinning te pakken maar toch staat Lewis Hamilton weer op de hoogste trede. En hij beseft dat hij veel geluk heeft gehad met de motorpech van Leclerc. “Ïk kan niet geloven dat ik deze race heb gewonnen”, zegt hij puffend. 

Lees ook: Zwaar teleurgestelde Leclerc: ‘Ook dit is motorsport’

Hamilton vocht een verbeten strijd uit met Sebastian Vettel en won die ook. Maar Leclerc leek ver buiten bereik tot de Monegask door motorproblemen terugviel naar de derde plek. “Charles heeft het zo goed gedaan vandaag, hij had moeten winnen”, sprak Hamilton na de wedstrijd. Op de radio in de uitloopronde trok hij al de enige juiste conclusie: “We moeten aan de bak, jongens. We zullen hard moeten werken om Ferrari achter ons te houden dit jaar.”

“Ferrari was ongelooflijk snel dit weekend, we hebben echt geluk gehad. Maar take it as it comes,  je moet er staan als je de kans krijgt”, aldus Hamilton die nog even tevreden zijn gevecht met Vettel terugkeek. “De strijd met Seb was mooi. Kijk naar de vlaggen, in bocht 4 heb je vol de wind van achteren dus ik heb me er met alles wat ik had naast gegooid. Ik ging er vol in.”

Bij het weerzien met Leclerc had Hamilton nog mooie woorden voor de jonge Ferrari-coureur. “Je hebt nog veel te winnen, dit doet even pijn vandaag maar onthoud: je hebt een mooie toekomst.”

Lees ook: Verstappen: ‘Een podium hadden we toch niet verdiend’