Een sterk weekend reed Charles Leclerc, maar de verdiende beloning kreeg hij uiteindelijk niet. Door motorproblemen verliest de Ferrari-jongeling een zekere eerste overwinning in de Formule 1. Dankzij de safety car mag de Monegask voor het eerst het podium betreden, maar dat is een magere troost. “Zo’n dingen gebeuren nu eenmaal in de motorsport,” reageert Leclerc vlak na de race.

Hij reed de snelste tijd in VT1 en VT3, en behaalde de eerste pole van zijn carrière, maar de ultieme beloning was Charles Leclerc niet gegund dit weekend. “Dat gebeurt, dat is motorsport,” reageert de jonge coureur volwassen. “Het team heeft goed gewerkt sinds de GP van Australië, maar dit voelt toch vooral als een teleurstelling.”

“Vandaag heb ik alles in mijn macht gedaan om de overwinning binnen te halen, maar die overwinning is er niet gekomen,” gaat Leclerc verder tegen Ziggo Sport. Toch realiseert de voormalig F2-kampioen dat hij zelfs nog naast het podium had kunnen eindigen. De safety car zorgt ervoor dat Verstappen Leclerc niet meer kan of mag inhalen. “We waren lucky in een ongelukkige situatie, maar het is toch vooral moeilijk te verkroppen.”

Hij komt ook nog even terug op de start, waar hij meteen enkele plaatsen moest afgeven. “Mijn start ging niet zo goed, maar vanaf dan waren we enorm sterk. Het is zonde dat ik slechts derde finish, maar we komen sterker terug,” blijft hij strijdvaardig.

Lees ook: Lewis Hamilton wint spektakelstuk in de woestijn van Bahrein