Sebastian Vettel is ‘uiteraard teleurgesteld’ met hoe de Grand Prix van Bahrein voor hem is uitgepakt. De Ferrari-coureur zag eerst de kans op de zege verdwijnen en verspeelde daarna zelf een podiumplek door te spinnen in duel met Lewis Hamilton.

Teamgenoot Charles Leclerc lag wel lange tijd op zegekoers – al zag hij zijn eerste overwinning door zijn vingers glippen vanwege een motorprobleem – maar Vettel had na een goede start al snel door dat het voor hem een moeilijke middag zou worden.

Lees ook: Zwaar teleurgestelde Leclerc: ‘Ook dit is motorsport’

“Ik had een goede start”, vertelt de coureur die daar de leiding pakte aan Ziggo Sport, “maar na een halve ronde voelde ik al dat het lastig zou worden. Waarom, weet ik niet”, zegt Vettel, die al snel weer werd ingehaald door teamgenoot Leclerc.

Later in de race kreeg Vettel het aan de stok met Hamilton. De eerste inhaalpoging van de Brit sloeg hij nog sterk af, maar de tweede keer kwam Hamilton er buitenom bij het uitkomen van bocht vier voorbij, terwijl Vettel toen een alsnog zeker lijkende podiumplek weggooide door te spinnen.

Waar die spin door veroorzaakt werd – te vroeg op het gas gaan of een verlies aan downforce met ineens een Mercedes voor zich? “Geen idee. Misschien allebei wel een beetje, maar ik moet beter weten”, erkent Vettel.

Vettels banden waren verpest door de spin en door de trillingen raakte hij daarna zijn voorvleugel kwijt. Een pitstop en inhaalrace later, kwam hij als vijfde aan. Een race om snel te vergeten dus. “Ik ben teleurgesteld, uiteraard, en ik baal er vooral van dat ik door de spin een goede klassering verloor.”

Lees ook: Lewis Hamilton wint spektakelstuk in de woestijn van Bahrein