Het zou voor Red Bull en hemzelf wel eens een moeilijker weekend kunnen worden dan doorgaans, zo waarschuwde Max Verstappen in aanloop naar de Grand Prix van Singapore. Een moeilijke vrijdag bewees (vooralsnog) zijn gelijk. De auto was volgens Verstappen niet in balans, er zijn vraagtekens en er is nog veel om uit te zoeken richting kwalificatie en race.

“Het ging slechter dan verwacht”, wond Verstappen er tegenover de verzamelde media na de eerste dag van het raceweekend geen doekjes om. De Nederlander moest het in de twee vrije trainingen afleggen ten opzichte van vooral Ferrari: hij eindigde als derde (VT1) en achtste (VT2).

“We worstelen met de balans van de auto”, klonk het na de moeilijke vrijdag. “Daarom probeerden we wat zaken uit in de tweede vrije training. Sommige dingen werkten wel, andere niet.”

Werk aan de winkel dus voor Red Bull, zo weet de tweevoudig wereldkampioen. Hij hoopt zondag zijn elfde opeenvolgende Grand Prix-overwinning te boeken (en zijn eerste ooit in Singapore). Zover is het echter nog lang niet. “We moeten het een en ander uitzoeken, want er zijn wat dingen die we niet begrijpen. Je wilt altijd verbeteren, maar het gat is wel groot.”

Niet alleen Verstappen kwam minder goed uit de verf in Singapore dan gedacht. Ook teamgenoot Sergio Pérez gaf aan dat de auto van Red Bull niet deed wat de Mexicaan wilde. Pérez, achter Verstappen tweede in de titelstrijd, ging zelfs zover dat hij aangaf bang te zijn met de auto te zullen crashen.

Dat de Mexicaan een gebrek aan vertrouwen in de bolide had, was nog tot daar aan toe. Dat Verstappen echter ook duidelijk aangaf dat er veel werk te verrichten is, sprak boekdelen. Gelukkig voor hem liet Red Bull al vaker zien er op zaterdag ‘gewoon’ te staan na een moeilijke vrijdag.

Nieuws, achtergronden, historie, tijdschema: hier lees je alles over de Singapore GP