Het lijkt niet minder dan logisch dat Ferrari en Mercedes ook het komende weekend zullen domineren op Suzuka. Maar met twee podiumplekken in twee jaar durft Max Verstappen hardop te hopen op nieuw succes in Japan.

“Het is zeker één van mijn favoriete banen van het seizoen. Laten we hopen dat de tyfoon wegblijft en dan zullen we een mooi weekend beleven”, aldus Verstappen die toch wat beter gemutst lijkt te zijn dan voorafgaand aan de Russische Grand Prix afgelopen weekend.

Lees ook: Wolff vreest Suzuka: ‘Het lijkt op Silverstone en daar waren we niet zo sterk’

Circuit ligt de Red Bulls
In Sotsji moest Verstappen achteraan starten na een motorwissel en vreesde hij vooraf vooral veel pk’s tekort te komen. Maar na een puike vijfde plek richt hij zijn vizier op Suzuka, de plek waar de Nederlander al twee keer tweede werd. “We zijn hier succesvol geweest in het verleden. Dus ik kijk er erg naar uit om terug te gaan en hopelijk nieuw succes te boeken. Met een goede strategie zouden we een goede kans moeten hebben dit weekend.”

De bochtige eerste sector van de baan ligt de Red Bull normaal gesproken goed. “Mijn favoriete bocht is de snelle combinatie S-bochten. Dat is ook meteen het moeilijkste gedeelte van het circuit, daar moet je je echt goed concentreren en de auto goed afstellen.”

Wat betreft podiumaspiraties krijgt Verstappen bijval van teamgenoot Daniel Ricciardo. “Vorig jaar eindigde ik voor de eerste keer op het podium en ik wil ook dit jaar de champagne weer proeven. Onze snelheid in Rusland was bemoedigend”, zegt de Australiër.

“Ook al is Mercedes erg sterk op elke baan, en dat zullen ze de rest van het jaar zijn, we zitten dichtbij Ferrari. Hopelijk kunnen we met hen knokken voor een podiumplek. Het is een baan waar veel downforce nodig is dus dat zou in ons voordeel moeten zijn. De tijd zal het uitwijzen.”