Max Verstappen moest door motorproblemen al na het eerste kwalificatiedeel de strijd staken. Als een verrassing kwam dat toen al niet meer: ‘ik voelde direct dat er iets niet goed zat’. 

Max Verstappen kwam op het Shanghai International Circuit niet verder dan de negentiende plek. Motorproblemen zaten een goede klassering in de weg en dienden zich al direct bij Verstappen’s eerste run aan:

“Toen ik naar buiten reed, zei ik direct al tegen het team dat er iets niet klopte”, blikt een teleurgestelde Verstappen terug op zijn veel te korte kwalificatie. “We hadden problemen met de motor, er was geen vermogen. Het team gaf aan dat ik het toch maar gewoon moest proberen, eventueel rijdend in de safe mode, maar dan beschik je evengoed niet over genoeg vermogen.”

Wat nou exact het probleem was, weet Verstappen niet: “Ik hoorde duidelijk dat er iets niet in orde was en dat het niets met de benzinetoevoer te maken had, maar ik hoorde het kraken en de motor hield in. Op aangeven van het team heb ik toch maar gewoon geprobeerd om er daadwerkelijk een rondje uit te persen, maar dat liep dus voor geen meter.”