Komend weekend staan er maar liefst vijf Nederlanders aan de start van de Zandvoort Masters. Daarbij zullen veel ogen gericht zijn op de verrichtingen van Max Verstappen. “Ik wil winnen.”

In 1993 won Jos Verstappen als eerste Nederlander de Formule 3-invitatierace op Zandvoort. Een prestatie die alleen Tom Coronel heeft weten te evenaren. Max Verstappen wil in zijn vaders voetsporen treden, maar hij heeft de woorden nog niet uitgesproken of Indy Dontje en Steijn Schothorst vallen hem bij: “Maar wij gaan ook voor de winst.”

Je zou het bijna vergeten maar Max Verstappen is pas bezig aan zijn debuutseizoen in de Formule 3 Euroseries. Voor Van Amersfoort Racing won hij al zeven races, waarvan de laatste zes op rij. Een unieke prestatie, omdat de overstap van karting naar Formule 3 niet voor de hand ligt. Op Zandvoort zal de 16-jarige echter niet voor Van Amersfoort racen, maar voor het Duitse Motopark.

“De keuze om dit seizoen Formule 3 te racen hebben we pas heel laat gemaakt en toen waren de auto’s van Van Amersfoort Racing voor deze race al bezet.” Verstappen heeft echter een goed gevoel bij zijn vervangende team. “Met het Motopark-team heb ik mijn eerste Formule 3-test gedaan en dat verliep heel goed, dus ik heb er alle vertrouwen in dat het ook tijdens de Masters goed zal gaan.”