Max Verstappen vond het er af en toe pittig aan toe gaan in het gevecht dat hij zondag tijdens de Grand Prix van Singapore voerde met Daniil Kvyat. Toch spreekt de Red Bull-coureur van een eerlijke strijd.

Dankzij zijn slechte start kwam Verstappen al vroeg in de race klem te zitten achter Toro Rosso-coureur Kvyat, met wie hij eerder in het seizoen van stoeltje is geruild. Verstappen waagde daarop een paar verwoede pogingen Kvyat in te halen. Zij aan zij reden de coureurs over het krappe Marina Bay-circuit, maar Kvyat bleef de Nederlander voor.

“Het ging er behoorlijk heftig aan toe op een gegeven moment”, zegt Verstappen. “We moesten een beetje van de baan af. We verloren veel tijd. Na zo’n slechte start had ik natuurlijk een beetje een rotgevoel, en hij was ook tamelijk agressief.”

Laten leven
“Aan de ene kant begrijp ik hem wel, aan de andere kant moet je elkaar ook een beetje laten leven”, vervolgt Verstappen. “Met Fernando Alonso en Sergio Pérez had ik heel andere gevechten.”

Toch wil Verstappen niet te hard oordelen over Kvyat, die zelf zegt dat hij tijdens het duel eindelijk zijn oude F1-passie weer voelde. “We vochten om een positie. Je moet op dezelfde manier knokken tegen iedereen en dat deed hij. Het was eerlijk.”

Aan teamorders voor Kvyat heeft Verstappen dan ook geen moment behoefte gehad, bezweert hij. “Ik moest er zelf voorbij komen.” Dat zegt Red Bull-teambaas Christian Horner ook. “Ze raceten tegen elkaar en punten voor Toro Rosso zijn ons net zo veel waard. Ik vraag me trouwens af of Kvyat überhaupt had geluisterd.”