Max Verstappen heeft genoten van de Grand Prix van Duitsland, waarin hij voor de derde keer in vier race het podium bereikte. “Ik ga met een goed gevoel naar huis.” 

“Mijn start was goed en daarna had ik ook een lekker tempo. Ik heb het erg naar mijn zin gehad in deze race.”

Verstappen pakte bij de start de tweede plaats, maar moest later in de race zijn teamgenoot Daniel Ricciardo voorbij laten. “We stonden op een verschillende strategie, dus ik ging aan de kant”, geeft Verstappen aan. “Als team hebben we het goed gespeeld. Het doel was om met beide auto’s op het podium te komen en meer punten te scoren dan Ferrari.”

Dankzij het dubbele podium neemt Red Bull de tweede plaats in het contructeurskampioenschap over van Ferrari, dat zijn coureurs Sebastian Vettel en Kimi Räikkönen pas als vijfde en zesde zag eindigen.

Ricciardo is uiteraard ook in zijn nopjes met zijn tweede plaats. “Het is fijn om mijn tweede podium in twee weken te pakken”, zegt de Australiër die in Hongarije derde werd. “Het is voor het eerst dat we met zijn tweeën op het podium staan dit seizoen. We hebben het maximale gehaald uit een goede dag. De overwinning zat er niet in, maar tweede en derde is lang niet slecht.”

Ricciardo kon rekenen op de steun van zijn ouders in Hockenheim. “Zij krijgen nooit genoeg erkenning, maar ik ben ze heel dankbaar. Ik zag ook wat Australische vlaggen in het publiek, dat is mooi. Al waren er wel iets meer Nederlandse vlaggen.”