*

Verstappen: ‘Het kan nog beter’

Daan de Geus

Daan de Geus

29 september 2017 11:36

Verstappen: ‘Het kan nog beter’
Sutton Images

Max Verstappen sloot de eerste vrije training in Maleisië als snelste af en was vierde in de tweede training. Een prima start voor de Nederlander, al kan het volgens hem nog beter.

De eerste training, waarin het behoorlijk regende, omschrijft Verstappen op zijn website als “best wel oké”. “In het begin hadden we wat te veel voorvleugel staan, maar toen dat verholpen was, was de balans redelijk goed. Ik heb dus niet veel te klagen.”

Verstappen was snel onderweg in de regen, op een natte baan kan het nog beter.

Met een 1:48.962 – 0.757 seconde sneller dan zijn naaste achtervolger, teamgenoot Daniel Ricciardo – had Verstappen daar op basis van de uitslag ook geen reden toe. “Ondanks de omstandigheden hebben we nog een aantal ronden in de regen kunnen rijden, al was het nog best glad.”

De intermediates onder zijn Red Bull RB13 zijn volgens Verstappen lastiger op te warmen dan het soortgelijke schoeisel van vorig jaar: “Maar uiteindelijk ging het niet verkeerd”, zegt hij over de eerste vrije training.

In VT2 was P4 Verstappens deel, op acht tienden van de snelste man, Ferrari-coureur Sebastian Vettel. “Sebastian was erg snel”, erkent Verstappen, die denkt dat Ferrari op het moment nog te snel is voor Red Bull. “Morgen zal het beter gaan, maar we moeten ons nog verbeteren om Ferrari dan te verslaan.”

Over de sessie zelf meldt Verstappen dat een aantal aanpassingen die Red Bull deed niet goed werkten met de super softs waarop hij uiteindelijk zijn snelste tijd reed. “Daarom hebben we daarna in de pits weer wat veranderd, maar op gebruikte banden is het niet zo geweldig een snelle ronde rijden. Ondanks dat heb ik mijn rondetijd echter nog met vier tienden verbeterd.”

De tweede training zat er overigens voortijdig op door een losse putdeksel, die voor een crash van Romain Grosjean zorgde. Dat de rode vlag uit ging, snapt Verstappen helemaal. “Met zo’n gat kun je niet meer rijden. Ze zullen er naar kijken en het zal morgen ongetwijfeld opgelost zijn.”

Ricciardo
Teamgenoot Ricciardo was zoals gezegd tweede in de eerste training, waarna hij in de tweede sessie een derde tijd liet noteren, 0.010 seconde sneller dan Verstappen. De Australiër zat alsnog acht tienden achter Vettel en noemt Ferrari’s tempo ‘verrassend’. “Ze waren sneller dan ik had gedacht.”

Waar Ferrari verder voor Red Bull zat dan gedacht, moet Ricciardo erkennen dat hij eigenlijk Meredes er nog voor had verwacht. “Maar zij hadden zo te zien wat problemen.”

“Op een natte baan en intermediates waren wij echter veruit het snelst. Waarom weten we niet helemaal, maar zo zien we het graag. Op een droge baan waren we in VT2, vergeleken met Ferrari, dus niet zo competitief.”