*

Verstappen: ‘Het kan nog wel wat beter’

Daan de Geus

Daan de Geus

10 november 2017 19:27

Verstappen: ‘Het kan nog wel wat beter’
Sutton Images

Max Verstappen is niet heel happy met zijn vrijdag op Interlagos. “Er zijn nog wel wat verbeteringen te maken”, erkent de Nederlander.

Verstappen sloot de vrijdag als vijfde af, nadat hij eerder op de dag vierde was in de eerste training. “In de korte runs op de super soft ging het niet geweldig”, vertelt hij op zijn eigen website, Verstappen.nl. “Dat had beter gekund”, meent de Red Bull-coureur.

In de eerste training klaagde Verstappen over een gebrek aan grip, een probleem dat tijdens de tweede sessie nog “niet helemaal” opgelost was. Ondanks de vijfde plek op 0.371 van snelste man Lewis Hamilton zit Red Bull er volgens Verstappen echter “niet ver vandaan”.

“De lange runs zagen er best goed uit”, haalt hij verder aan. Volgens de Nederlander zijn er nog verbeteringen te maken. Of Red Bull zondag om de overwinning mee kan doen, kan hij nu nog niet zeggen. “Mercedes is snel, maar als we ons nog verbeteren, komen we in de buurt. We gaan het zien.”

Ricciardo eindigde in VT2 net voor Verstappen.

Ricciardo
Teamgenoot Daniel Ricciardo was in VT1 0.078 seconde trager dan Verstappen, wat hem daarin P5 gaf. In de tweede training was de Australiër de snellere van de twee – 0.143 seconde sneller, om precies te zijn – en eindigde hij achter de Mercedes-coureurs als derde.

Over het algemeen rept Ricciardo van een goede dag, al ging hij in VT1 naar eigen zeggen niet vol gas. “Omdat de motor die nu achterin ligt het tot en met de race in Abu Dhabi moet volhouden. We moeten er dus verstandig mee omgaan”, legt hij uit.

In de tweede training concentreerde Ricciardo zich erop een goede set-up te vinden voor de super soft-banden, hetgeen goed ging, vertelt hij. “Vooral met veel benzine in de tank ging het lekker”, doelt ook hij op de long runs.

Ricciardo moet zaterdag na de kwalificatie overigens sowieso tien startplekken inleveren voor het wisselen van motoronderdelen.