Max Verstappen voelde zich tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Singapore niet op zijn gemak in zijn Red Bull. Problemen met de banden speelden de Nederlander parten.

Morgen begint Verstappen de race op het Marina Bay Street Circuit van de vierde plaats, terwijl hij in de vrije trainingen telkens in de top drie was geëindigd. Teamgenoot Daniel Ricciardo was Verstappen voor het eerst dit weekend te snel af. “Vierde is niet waar we willen staan”, zegt Verstappen op zijn website.

“Tot zover ging het weekend heel goed, maar in de kwalificatie was de balans niet zoals ik wilde”, verklaart Verstappen. “Ik had moeite mijn banden op temperatuur te krijgen en daardoor blokkeerden de voorbanden heel vaak. Het voelde niet goed.”

Verstappen vertrekt van de vuile kant van het circuit, maar vangt de race evenals Ricciardo wel aan op de superzachte banden. Dat betekent dat hij pas later een pitstop moet maken dan de Mercedessen, die op ultrasofts starten. “We zullen zien hoe het gaat”, zegt Verstappen.