*

Verstappen: ‘Het was een positieve dag’

Daan de Geus

Daan de Geus

1 jaar geleden

Verstappen: ‘Het was een positieve dag’
Sutton Images

Red Bull zit er goed bij op Suzuka, denkt Max Verstappen. “Op een droge baan kunnen we een goed resultaat scoren en in de regen zeker.”

Dat stelt de Nederlander op zijn eigen website. Verstappen kwam niet in actie in de verregende tweede training. In de eerste oefensessie was hij zesde, anderhalve seconde achter snelste man Sebastian Vettel. “Maar tijdens mijn korte run kon ik mijn snelheid niet echt laten zien door de rode vlag.”

De lange runs zagen er volgens Verstappen echter “positief uit”. “Op dit moment staan we nog iets achter op Mercedes, maar de temperatuur zou zondag omhoog moeten gaan en dat is in ons voordeel”, denkt de Red Bull-coureur. “Vandaag was een positieve dag”, resumeert hij.

Ricciardo rondt de laatste chicane.

Teamgenoot Daniel Ricciardo, derde in VT1, achter Ferrari’s Vettel en Mercedes-coureur Lewis Hamilton, neemt een wat meer afwachtende houding aan. “We moeten maar zien”, zegt hij. “We worden zeker sterker, maar ik weet niet of wij hier het te kloppen team zijn.”

“Wij hadden een goed weekend in Maleisië, maar Ferrari heeft in de eerste training wel laten zien zeer snel te zijn op de softs“, verwijst hij naar de banden die waarschijnlijk een belangrijke rol spelen in de race van zondag. “Mercedes kan zaterdag bovendien ook nog een stap zetten”, denkt hij.

“Wij waren vandaag in elk geval niet het snelst. Onze auto is hier goed, maar de anderen hebben hier nog een klein voordeel”, luidt de lezing van de Australiër.