Nee, blij is Max Verstappen niet na de kwalificatie in Sotsji. Zevende op bijna twee tellen van de snelste man en twee tienden van teamgenoot Daniel Ricciardo, dat stemt hem niet vrolijk.

“Het was helemaal ruk”, draait Verstappen er ten overstaan van Ziggo Sport niet omheen. “Ik snap het ook niet. Q1 ging redelijk goed en ik had een goed gevoel, maar daarna verloor ik op elke set banden de achterkant van de auto in bocht dertien. Het was glijden en werd alleen maar erger in de laatste sector.”

Verstappen probeerde van alles qua instellingen: “Maar het maakte allemaal niks uit. Ik vroeg het team of we niet iets konden veranderen. Ze zeiden nog wel: ‘als je dit en dit doet, moet je grip hebben’, maar het was er gewoon niet. Het was gewoon drama.”

“In mijn laatste run was ik sneller in de eerste en tweede sector, maar in de laatste verlies je het dan nog. Het was gewoon slecht”, verzucht de Nederlander.

Wat er zondag mogelijk is, daar wil Verstappen nu nog niet aan denken. “Dat maakt me nu even niet uit. We moeten het maar zien. In de kwalificatie liep het na Q2 niet meer en dat is gewoon heel raar.”

Ricciardo
Gevraagd door Sky Sports F1 of hij wel tevreden is met zijn vijfde tijd, antwoordt Ricciardo dat hij ‘liever naar de plek dan de tijd’ kijkt. “We wisten voor het weekend al dat er niet meer dan vijfde in zou zitten vandaag. Het is fijn om de strijd binnen Red Bull en met Williams’ Felipe Massa te winnen, maar meer zit er niet in.”

“Het verschil met de top is groot, maar we weten dat dit circuit ons niet ligt. Vorig jaar zat ik hier 1.7 van pole af, nu is het iets van 1.8. Vorig jaar stonden we twee races later, in Monaco, op pole, dus ik neem nu maar genoegen met deze vijfde plek.”

En wat verwacht Ricciardo van de zondag? “Ik hoop in de top vijf te blijven. Realistisch genoeg is dat het ook. Het wordt he;aas vooral een gevecht met de jongens achter ons in plaats van de jongens voor ons.”

Aangezien Massa, Verstappen en hijzelf allemaal in hetzelfde appartementencomplex in Monaco wonen, ziet Ricciardo het maar als een soort onderling kampioenschap. Aangezien Massa en Verstappen volgens Ricciardo ‘behoorlijke appartementen’ hebben, denkt hij dat de inzet maar ‘een weekendje in het grootste appartement’ moet zijn voor de winnaar.