Max Verstappen reed vorig jaar een indrukwekkende inhaalrace op Interlagos en hoopt dat er ook dit keer weer de nodige regen valt tijdens het Braziliaanse Grand Prix-weekend.

De Nederlander hoopt dat niet alleen omdat hij zijn sterke optreden van 2016 graag een passend vervolg wil geven, maar ook omdat het volgens hem überhaupt nodig is om competitief te zijn op het circuit in São Paulo.

“De regenrace van vorig jaar was erg leuk en we hopen nu natuurlijk weer sterk te zijn”, vertelt hij in Red Bulls vooruitblik op het weekend. “Zoals je zou verwachten hoop ik weer op een weekend met de nodige regen, want ik denk dat we op een droge baan minder competitief zullen zijn.”

Verstappen had in 2016 reden om trots te zijn na zijn inhaalrace in Brazilië.

Verstappen noemt ‘vooral de hoogteverschillen’ op het circuit tussen de meren – zoals de letterlijke vertaling van Interlagos luidt – als nadeel voor zijn team Red Bull. “Dat is niet ons sterkste punt”, doelt hij op hoe de hoogteverschillen een extra uitdaging vormen met de Renault-motor achterin zijn RB13.

Dat regen kan helpen compenseren voor het relatieve gebrek aan vermogen van de Franse V6, is in 2016 wel bewezen. “Ik heb echt heel erg genoten van die race, met enkele mooie gevechten en inhaalacties die me uiteindelijk een welverdiend podium hebben opgeleverd.”

Verstappen kende vorig jaar overigens nog wel een angstig moment toen hij de controle over zijn auto verloor en bijna de muur in spinde. “Maar ik wist hem gelukkig op te vangen en kon verder.” In de aanloop naar het raceweekend draait het voor Verstappen om een andere vorm van controle: “Het eten in Brazilië is geweldig. Er zijn restaurants waar ze heerlijk gegrild vlees serveren. Hoewel het seizoen op z’n eind loopt, moet ik helaas nog steeds voorzichtig zijn met wat ik eet om op gewicht te blijven!”