Max Verstappen keek 55 ronden lang tegen de achterkant van de Ferrari van Räikkönen aan, maar kon nooit echt een vuist maken tegen de Fin. 

Max Verstappen geeft op zijn website in de terugblik op de race aan dat hij het echt wel geprobeerd heeft bij de Fin: “Kimi hield gewoon de deur heel goed dicht. Het is jammer dat ik hem niet kon inhalen, maar op deze baan is inhalen sowieso zo goed als onmogelijk”, zo herhaalt Verstappen de woorden van soortgelijke strekking die Lewis Hamilton op weg naar het podium al sprak.

“Ik naderde Räikkönen tot anderhalve seconde, maar wist op twee seconden al dat inhalen onmogelijk zou zijn”, vervolgt Verstappen die desondanks tevreden was met het functioneren van zijn auto: “De auto was sneller dan verwacht en ook de balans was vandaag een stuk beter. In een verder saaie race was dat een positief puntje.”

Gevraagd naar of hij nog hinder ondervond van het vechtende duo Magnussen/Wehrlein, geeft Verstappen aan dat hij daarbij inderdaad veel tijd verloor ten opzichte van Räikkönen: “Dat was inderdaad niet heel handig van ze, om zo vlak voor mijn neus hun onderlinge duel uit te vechten, maar dat is niet anders.”

Verstappen besluit het seizoen 2017 met twee overwinningen. Of hij volgend jaar voor drie overwinningen gaat? “Minimaal!”

Ricciardo
Daniel Ricciardo was eveneens tevreden over de snelheid in zijn RB13, tot het moment dat de auto naast de baan moest parkeren: “We reden goede rondetijden en waren tegelijkertijd in staat de banden te sparen. Het had met goede pitstops nog spannend kunnen worden met Vettel.”

Zo ver kwam het dus niet, want een probleem met de hydrauliek speelde hem parten, een probleem dat hij in eerste instantie verkeerd diagnosticeerde: “Ik dacht eerst dat ik een lekke band had, maar het probleem werd niet opgelost door een bandenwissel. Ik merkte vervolgens dat het sturen steeds zwaarder ging, waardoor duidelijk was dat het een probleem met de hydrauliek betrof.”

Met zijn uitvalbeurt verliest Ricciardo de vierde plek in het kampioenschap aan Kimi Räikkönen. Doet hem dat nog pijn? “Nee, in het geheel niet. Met die auto had Kimi sowieso al ver voor me moeten staan.”