“Wat kan je eraan doen?”, verzucht Max Verstappen na de startcrash met de Ferrari’s in Singapore. “Ik denk dat de beelden duidelijk waren.”

Verstappen in de mangel bij de Ferrari’s.

Verstappen kwam prima van zijn plek bij de start, maar Kimi Räikkönen startte nog sterker en dook aan de binnenkant naast de Nederlander, aan diens linkerzijde. Van rechts kwam Räikönens teamgenoot Sebastian Vettel echter ook naar binnen en zo zat Verstappen in een Ferrari sandwich.

“Ik was iets beter weg dan Vettel, maar hij wilde me afknijpen en ik denk dat hij niet zag dat Kimi er ook zat”, doet Verstappen enige tijd na het incident verhaal voor de camera van Ziggo Sport. Volgens Verstappen nam Vettel te veel risico: “Als je voor het WK vecht, moet je dit soort risico’s niet nemen.”

“Wat verwacht hij dan ook? Dat ik rem? Ik kon nergens heen”, zegt Verstappen, die denkt dat de Ferrari-rijders de situatie verkeerd hebben ingeschat. “Ze weten toch ook dat de achterbanden dit jaar breder zijn?”, zucht Verstappen, die door Räikkönens rechter achterwiel werd geraakt.

Verder contact tussen Räikkönen en Vettel, nadat Verstappen al geraakt is.

“Toen was m’n wielophanging al kapot en Kimi knalde er daarna nog een keer helemaal in”, vertelt Verstappen hoe zijn race met een forse klap eindigde in de eerste bochtencombinatie, waar zijn Red Bull naast Räikkönens Ferrari strandde.

“Het is niet mijn jaar, zo is ook nu weer gebleken”, constateert hij na uitvalbeurt nummer zeven uit veertien races. “Het is niet top, maar wat doe je verder? Ik kan alleen maar positief blijven. Het was immers een goed weekend verder, alleen het is natuurlijk jammer van de race.”

De wedstrijdleiding moet nog onderzoek doen naar het incident. Tijdens de wedstrijd werd al aangegeven dat pas na afloop te doen. Vettel, Räikkönen en Verstappen moet daarbij hun visie op de crash geven.