Max Verstappen is de Grand Prix van Brazilië geëindigd op de vijfde plek. De Red Bull-coureur had geen gemakkelijke race op Interlagos, waar de Ferrari’s en Mercedessen sneller waren en de banden niet meewerkten.

Waar Verstappen in Mexico nog de snelste auto van het veld had, moest hij het nu duidelijk afleggen tegen de Ferrari’s en Mercedessen. Hij behield zijn vierde plek bij de start, maar kon vervolgens geen moment de voor hem rijdende Räikkönen aanvallen. In Verstappens eerste stint, op de supersofts, hield hij zijn achterstand onder de anderhalve seconde. Na de pitstops liep Räikkönen verder uit.

In de tweede helft van de race kreeg Verstappen andere dingen aan het hoofd dan Räikkönen. Verstappens RB13 deed het niet goed op de softs. Lewis Hamilton, bezig aan een inhaalrace na een start vanuit de pitstraat, doemde op in de spiegels van de Nederlander. De Mercedes kwam steeds dichterbij.

Extra stop
Verstappen deed nog een verdedigingspoging, maar twaalf ronden voor de finish moest Verstappen zijn vierde positie afgeven aan Hamilton. Omdat hij een ruime voorsprong had op teamgenoot Daniel Ricciardo (zesde), bezocht Verstappen acht ronden voor de finish nog de pits om zijn softs te dumpen. Op een set supersofts reed hij de race uit, een halve minuut achter de top vier.

Na de race in Brazilië is Verstappen zeker van de zesde plek in het WK. Hij heeft nu 158 punten. Dat zijn er 35 minder dan Kimi Räikkönen, die vijfde ligt. Verstappen op zijn beurt kan niet meer worden ingehaald door nummer zeven Sergio Pérez (94 punten).