Na de hogesnelheidscircuits Spa en Monza reist het Formule 1-circus volgende week af naar het stratencircuit in Singapore. Stratencircuits liggen Red Bulls RB14 over het algemeen goed, dus Max Verstappen en Daniel Ricciardo mikken op een goed resultaat.

Verstappens beste resultaat in Singapore was een zesde positie in 2016. Vorig jaar kwalificeerde hij zich als tweede, maar was zijn race al voor de eerste bocht voorbij na een aanrijding met beide Ferrari’s en Fernando Alonso. Verstappen heeft dus iets recht te zetten dit jaar. “Ik denk dat het hele team uitkijkt naar Singapore”, aldus Verstappen, “omdat we weten dat we daar echt kans hebben op een goed resultaat. De laatste jaren zijn we daar altijd sterk geweest in de race. Ik denk dat we dit jaar kunnen meedoen om het podium.”

Ook over het circuit en de sfeer is de Nederlander lovend. “Het circuit is erg leuk om te rijden; de baan heeft veel bochten en is wat hobbelig, maar dat maakt het juist interessant om een goede setup voor de auto te vinden. De nachtrace en hete temperaturen testen je op de limiet. Singapore is voor mij fysiek de zwaarste race van het seizoen. Ik bereid me er al een tijdje op voor. Een nachtrace is over het algemeen wat anders door de verlichting; het voegt een extra aspect toe dat we in de meeste races niet hebben. Een perfecte manier om de reeks overzeese races af te trappen!”

Ricciardo werd al drie keer tweede in Singapore.

Daniel Ricciardo heeft een betere staat van dienst als het om races in Singapore gaat. Toch heeft hij ook mindere herinneringen aan het circuit, zoals zijn debuut voor HRT in 2011. “Ik heb geleerd om de uitdaging van Singapore te omarmen. Het eerste jaar dat ik hier reed in 2011 was één van mijn slechtste races. Fysiek was het zo intens, ik onderschatte gewoon hoe zwaar het zou zijn. Ik was niet blij na die race en het gaf me een gevoel dat ik nooit meer wilde ervaren in een raceauto, dus heb ik mezelf daarna beloofd dat ik voortaan altijd maximaal voorbereid naar Singapore zou gaan.”

“In zekere zin is dit iets waar ik trots op ben; ik krijg altijd het gevoel dat ik enorm scherp en voorbereid ben”, aldus Ricciardo. “Nu houd ik van de uitdaging en kan ik ook goed met de hitte omgaan. De pijn is door de jaren heen een soort van prettig geworden. Zoals iedereen weet houd ik van stratencircuits. Het gevoel dat je op het randje rijdt, zo dicht bij de muren; daar kan je geen genoeg van krijgen!”

De Australiër mikt dit jaar op het hoogste treetje van het podium. “Het is een locatie waar ik goede races heb gehad met sterke resultaten. Ik heb er vier podiums behaald en drie tweede plekken op rij, dus het wordt tijd dat ik hem een keer win!”