*

Verstappen is happy met long runs: ‘Goed teken voor de race’

Daan de Geus

Daan de Geus

6 april 2018 20:04

Verstappen is happy met long runs: ‘Goed teken voor de race’
Peter van Egmond

Max Verstappen denkt dat het er in Bahrein goed uitziet voor Red Bulls kansen in de race, al erkent hij dat het wat de kwalificatie-vorm betreft nog beter moet.

Die conclusie is weinig verrassend nadat Verstappen vijfde werd in de tweede training, op negen tienden van snelste man Kimi Räikkönen, maar wel een compliment van zijn team kreeg voor zijn sterke racesimulatie. De rondetijden en bandenslijtage zagen er volgens Red Bull goed uit tijdens de long runs die Verstappen deed.

Verstappen en een aantal marshals duwen de Red Bull RB14 nadat deze is stilgevallen terug naar de pits in VT1.

“De race pace was goed”, verhaalt Verstappen dan ook, na afloop van de vrijdagtrainingen. In de eerste daarvan kreeg hij overigens geen tijd op de klokken, vanwege een technisch probleem. “Ik heb daardoor vandaag minder ronden kunnen rijden dan verwacht, maar in de tweede training ging het beter. Dat is fijn, want dat is toch de belangrijkere van de twee, aangezien de race op hetzelfde tijdstip begint.”

Verstappen doelt er daarmee op dat de kwalificatie en Grand Prix in het donker wordt verreden, net als de tweede training. Dan is het ook koeler in Bahrein. Zaterdag wacht daar eerst de kwalificatie. “Over een enkele snelle ronde heb ik het goede gevoel nog niet helemaal, daar moeten we in de derde training dus nog aan werken”, weet Verstappen.

De Nederlander had aan het begin van VT2 ook nog wat moeite met het vinden van de juiste balans, maar daarna ging het beter. Verder vooruitblikkend, op de race van zondag, is dat positief: “Ik heb twee behoorlijke long runs kunnen doen. Dat is een goed teken voor de race van zondag.”

 

Lees meer over

Red Bull Verstappen