*

Verstappen is helemaal klaar met vragen over zijn rijstijl: Het heeft me gebracht waar ik nu ben

André Venema

André Venema

7 juni 2018 18:06

Verstappen is helemaal klaar met vragen over zijn rijstijl: Het heeft me gebracht waar ik nu ben
Peter van Egmond

Natuurlijk gaat het twee weken na zijn slippertje bij de derde vrije training in Monaco, die Max Verstappen op het stratencircuit een topklassering kostte, weer over zijn rijstijl. Bij de traditionele donderdagse persconferentie in Montréal is hij klaar met alle kritiek en commentaar. “Ik word flauw van steeds diezelfde vragen.”

Het begint allemaal nog zo rustig. De vaste Engelse interviewer opent vriendelijk over zijn race in Monaco. Daarover is Verstappen tevreden. “Zeker als je vanaf de laatste startplaats nog een paar punten scoort.” En nee, hij zal zijn rijstijl niet veranderen. “Want dat heeft me gebracht waar ik nu ben. Ik luister ook niet naar alle dingen die over mij gezegd worden, doe mijn eigen ding.”

Natuurlijk, zo herhaalt Verstappen, heeft hij dit seizoen fouten gemaakt. Monaco en China waren hele kostbare. Maar die races heeft hij voor zichzelf al lang afgesloten. “Het heeft ook geen zin daarover te blijven praten”, meent hij. En al die andere ‘incidenten’? Zijn gezicht betrekt. “Ik word flauw van steeds diezelfde vragen.” En met een kwinkslag: “Als ik nog een paar van zulke vragen krijg, geef ik iemand een kopstoot.”

Verstappen twijfelt er niet aan dat hij ‘dingen kan veranderen’. Als hij de snelheid niet zou hebben, dan zou er pas echt een probleem zijn. Maar dat is niet zo, stelt hij. “Het is ook allemaal niet zo dramatisch als iedereen zegt”, oordeelt Verstappen. “Natuurlijk heb ik minder punten gescoord als had gekund, maar dat was niet alleen mijn schuld. Daar moet je ook niet zo dramatisch over doen.”