Max Verstappen heeft in een uitgebreid interview met Ziggo Sport teruggeblikt op de wintertests, vooruitgeblikt op het nieuwe seizoen en een inkijkje gegeven in zijn state of mind nu hij aan zijn vierde seizoen begint. “Het is niet zo dat ik heel veel dingen anders doe, maar er zit niet meer zoveel druk op. Je doet alles veel relaxter.”

In bijna een half uur vraag-antwoord met Formule 1-commentator Olav Mol komt in de uitzending van Ziggo Sport komt van alles aan bod. Van Verstappens gevoel over de wintertests tot wat hij het maximale aantal races vindt (“21”) en hoe hij de competitieve rangorde ziet. Dit zijn een paar van de hoogtepunten uit het gesprek.

Over het wintertesten, waar hij ‘niet echt’ van houdt…
“Het is een beetje saai en er zit persoonlijk niet echt doel achter. Je wil auto verbeteren en kennis maken met de auto, maar zo’n lange run in je eentje, dat vind ik op een gegeven moment een beetje saai. Ik hou er juist van een beetje druk te zijn, racen en aan te vallen.”

Verstappen in actie in Barcelona.

Over hoe de wintertests zijn gegaan bij Red Bull…
“De eerste week niet top natuurlijk, ook vanwege het weer, al is dat gelukkig voor iedereen zo. De tweede week was gewoon goed, denk ik. We hebben veel rondjes kunnen rijden, weinig problemen gehad en alles kunnen doen wat we wilden doen. Of de Renault-motor verbeterd is? Misschien een klein beetje, maar niet heel, heel veel. Ik heb nog niet in de kwalificatiemodus of dat soort dingen gereden. Het was ook niet het doel van Renault hele grote stap te zetten qua performance, maar vooral dat ie heel blijft.”

Over de rondetijden in Barcelona…
“Dat zegt totaal niks. De rondetijden van Ferrari waren wel gewoon goed en Mercedes reed tussen-neus-en-lippen goede ronden op mediums, en daar weet je ook gewoon van dat ze er goed voor staan. Over de andere teams maak ik me niet zo heel druk.”

Of hij een routinier is nu hij zijn vierde seizoen begint…
“Ja, dat moet ik wel vinden ook. Ik kan mezelf niet als rookie bestempelen. Zeker als je bij een topteam zit en al overwinningen hebt behaald, moet je jezelf beschouwen als iemand die geen domme fouten meer kan maken. Of ik dingen nu anders doe? Niet zozeer, maar er zit niet meer zo veel druk op, vind ik. Je doet alles veel relaxter. Je neemt de tijd.”

Verstappen vindt dat Red Bull op Mercedes en Ferrari moet mikken.

Over de top in de Formule 1, en of die dit jaar breder is…
“Misschien dat McLaren het op bepaalde circuits goed voor elkaar zal hebben. Renault is denk ik ook beter dan vorig jaar, maar ik vind niet dat we naar die teams moeten kijken. Ik vind dat we Mercedes en Ferrari moeten aanhouden als de teams die we moeten verslaan. Zeker omdat McLaren en Renault dezelfde motoren hebben, dus die moeten we sowieso verslaan.”

Over welke banen geschikt zijn voor Red Bull…
“Een beetje dezelfde circuits als vorig jaar, dat blijft.”

Waar hij tegenop kijkt…
“Dat je toch veel reist. Dat hoort erbij, dat weet ik ook, maar ik had liever gehad dat elk circuit binnen twee uur lag.”

Over waar hij naar uitkijkt…
“Het racen natuurlijk. Aan de start staan en mensen inhalen. Als je een pitstop hebt gemaakt dan, hè, nadat je van pole bent begonnen”, lacht hij. En van pole vertrekken en voor iedereen uit rijden? “Ook goed, dat vind ik ook relaxed. Vorig jaar in Mexico ging dat ook prima!”

Het interview van Olav Mol met Max Verstappen – waarin hij ook uitgebreid over zijn leven zoals het nu is spreekt – is bij Ziggo Sport natuurlijk in de herhaling nog te zien, of hier online op de Ziggo-site en via Ziggo Sport Totaal Go.

Verstappen is er weer klaar voor.