Red Bull maakte in de kwalificatie voor de Grand Prix van Oostenrijk geen moment kans op de pole position. Max Verstappen eindigde uiteindelijk als vijfde, nadat hij nipt een snellere tijd had neergezet als Haas-coureur Romain Grosjean.

De Nederlander kwalificeerde zich op de Red Bull Ring met een rondetijd van 1:03,840. Daarmee was hij liefst zeven tienden van een seconde langzamer dan polesitter Valtteri Bottas – ondanks de kwalificatiemodus die dit weekend voor het eerst op Verstappens Renault-motor zat.

Achter Verstappen start zondag de verrassende Grosjean. Die moest maar vijf honderdsten toegeven op de Red Bull-rijder, en versloeg Verstappens teamgenoot Daniel Ricciardo. De Australiër begint de race vanaf de zevende plek en was in de kwalificatie ruim een tiende langzamer dan Verstappen.

Verstappen begint de wedstrijd op de supersofts, omdat hij in Q2 op dat bandentype zijn beste rondetijd reed. Datzelfde geldt voor Ricciardo en de Mercedes-coureurs. Verstappen zette in de tweede kwalificatiesessie de vijfde tijd neer, op bijna een halve seconde van snelste rijder Sebastian Vettel.

In het eerste deel van de kwalificatie zat Verstappen nog dichter bij de kop van het veld. Hij moest amper twee tienden toegeven op Lewis Hamilton, die in de eerste sessie de snelste tijd reed. De verschillen tussen de coureurs waren echter klein, zodat Verstappen Q1 alsnog als vijfde afsloot. Daarmee was hij wel sneller dan teamgenoot Ricciardo: die was achtste op zes tienden.