Dat het niet lekker loopt bij de starts van Max Verstappen, zoveel is duidelijk. In de afgelopen drie races zorgden slechte starts ervoor dat Verstappen het moeilijk had op de zondagen. Red Bull heeft veel manuren gestoken in het oplossen van het probleem, en Verstappen heeft er nu alle vertrouwen in dat de problemen achter de rug zijn.

De enigszins tegenvallende resultaten van de Nederlander in de afgelopen drie races zijn vooral toe te schrijven aan de starts. In Singapore merkte Verstappen op dat hij te maken had met een niet optimaal werkende koppeling. Wat echter de oorzaak was van het probleem, was vooralsnog onduidelijk.

Verstappen meldt in Maleisië dat Red Bull zijn best heeft gedaan om het probleem te ontdekken. “We hebben alles bekeken en ik denk dat we een antwoord op het probleem hebben gevonden. We moeten alleen nog wel op het circuit kijken hoe we de koppeling stabieler kunnen krijgen”, aldus Verstappen.

“Elke keer is er weer een andere reden voor het probleem, maar er is veel werk verricht, vooral na Singapore. Eén slechte start is oké, twee slechte starts is tot daar aan toe, maar drie op een rij is niet best. Het team en ik zitten er echter bovenop, en hopelijk hebben we het nu gerepareerd voor deze race.”

Volgens Verstappen zijn het vooral de onderdelen van de koppeling die de slechte starts veroorzaken. Voor de start in Singapore was het team al op de hoogte dat de koppeling niet goed zou werken, wat het er voor de Nederlander niet makkelijker op maakte. “Je probeert het te verbeteren, maar het helpt niet. Als je naar de start gaat zonder dat je te horen krijgt dat er een probleem is met de koppeling, dan voer je een normale start uit.”

“Maar als je al eerder twee slechte starts hebt gehad, en ze vertellen je dat je nog een slechte start zult hebben, wordt het lastig. Het beïnvloedt simpelweg je hele race. Zelfs in Monza. Je kan daar nog steeds inhalen, want je hebt de lange rechte stukken. In Singapore wordt het echter lastig, want het is vergelijkbaar met Monaco. Alles draait daar om de kwalificatie, en dan begin je je race.”