Max Verstappen heeft op dinsdagmorgen zijn eerste meters met de nieuwe Red Bull-bolide gereden. De Nederlander neemt de gehele dag plaats in de RB13.

Het baandebuut van de Red Bull RB13 verliep op maandag niet geheel zonder problemen. In de ochtend zorgde een probleem met een sensor voor oponthoud, in de middag zorgde een probleem met de batterij voor nog meer tijdverlies. Het is voor Verstappen te hopen dat het pechduiveltje zich vandaag koest houdt, want meters maken, dat is waar het om draait.

“De auto is compleet nieuw en het gaat erom dat we de auto zo goed mogelijk leren kennen, en dat wij als coureurs een goed gevoel voor de auto krijgen. Het rijden van snelle ronden is daarbij niet van belang. Bovendien hebben ook wij tijd nodig om weer op snelheid te komen, omdat we drie maanden lang niet hebben gereden. We bouwen het rustig op, aldus Verstappen in gesprek met Verstappen.nl.

In een exclusief interview met diezelfde, zijn eigen website, zegt Verstappen gecharmeerd te zijn van de auto die er wat hem betreft ‘cool’ uitziet. Die bredere banden, die voorvleugel met zijn v-vorm, zelfs de sharkfin ziet er wat mij betreft best aardig uit.” Maar hoe mooi de Red Bull ook mag zijn, looks zijn uiteindelijk niet van belang, weet Verstappen. “Ik hoop dat hij of zij, wat het ook mag zijn, vooral erg snel is.”

Houd voor meer foto’s van Max Verstappen en anderen gedurende de dag onze foto-albums in de gaten.