Max Verstappen is tevreden over zijn vierde startplek voor de Grand Prix van Duitsland. Hij gaf slechts een tiende prijs op teamgenoot Daniel Ricciardo en ook de Mercedessen staan niet heel ver weg. 

“We mogen niet klagen”, vertelt Verstappen tegenover de camera van Ziggo Sport. “We hebben de kwalificatie goed opgebouwd. Het was moeilijk om de banden in de goede window te krijgen. Bij mijn eerste run ging ik iets te hard in de opwarmronde en had ik daardoor overstuur in mijn snelle ronde. De laatste run was beter, maar had ik juist een beetje onderstuur.”

“In de laatste bochten kwam ik ook niet helemaal goed uit”, vervolgt Verstappen. “Daardoor verloor ik zo’n anderhalve tiende. In alle runs ervoor waren de eerste twee sectoren wat minder, nu in de kwalificatie was sector drie wat minder. Maar ik sta nog steeds op de tweede startrij en dat is prima.”

Naast hem staat teamgenoot Daniel Ricciardo. “We zitten niet ver van Mercedes vandaan”, constateert hij. “Mijn eerste run was al erg goed, dus ik wist dat er niet veel meer te halen viel. In mijn tweede run maakte ik ook wat foutjes. Maar met een perfect rondje was ik hooguit een tiende sneller geweest. Het was in ieder geval niet genoeg geweest voor pole. Dat we binnen een halve seconde van Mercedes zitten, is echter niet slecht.”