Max Verstappen is niet van zins zijn rijstijl aan te passen naar aanleiding van de kritiek op zijn mislukte inhaalactie op Lewis Hamilton – en de opmerkingen van Hamilton daarna. Hamiltons kritische kanttekeningen deren hem ook niet: “Het is makkelijk de jongere coureur de schuld te geven.”

Dat zegt Verstappen in de persconferentie voorafgaand het raceweekend in China. “Ik heb niet het idee dat ik iets verkeerd heb gedaan”, zegt hij over zijn inhaalpoging en het incident. “Ik zag een kans en ging ervoor. We zijn aan het racen. Soms lukt het dan, soms niet. Dit keer helaas dus niet, maar ik heb niet het gevoel dat het een gekke of gevaarlijke actie was. In Mexico vorig jaar deed ik iets soortgelijks en pakte het heel goed uit. Misschien lieten we elkaar nu niet genoeg ruimte, maar ook dat is racen.”

Verstappen en Hamilton in Bahrein. Foto: Sutton Images.

Hamilton verklaarde na de race dat Verstappen wellicht niet genoeg respect voor andere coureurs toont. De viervoudig wereldkampioen haalde tevens aan dat de Nederlander in zijn optiek punten laat liggen door een gebrek aan ervaring of omdat hij niet volwassen genoeg rijdt. Volgens Hamilton had hijzelf of Fernando Alonso met de Red Bull (“een goede auto”) zeker een sterke race met een mooie puntenfinish kunnen rijden in Bahrein. “Hopelijk leert hij hier van. Ik heb dit soort dingen ook meegemaakt toen ik jong was”, zei Hamilton.

Gevraagd naar een reactie op Hamiltons opmerkingen, zegt Verstappen: “Het is makkelijk en simpel de jongere coureur de schuld te geven. Zo zie ik het althans. Ik ga niets veranderen. Waarom zou ik dat doen?”, zegt hij over zijn aanpak en rijstijl. Of Verstappen nog met Hamilton over het voorval gaat spreken? “Misschien, het hangt er vanaf of dat nodig is.”