Max Verstappen vindt dat de aanvaring met Lewis Hamilton die hem uiteindelijk uit de Grand Prix van Bahrein wierp, niet aan hem te wijten was. 

Bij een inhaalactie van de Red Bull-coureur op Hamilton in de tweede ronde raakten Verstappens linker achterwiel en Hamiltons voorwiel elkaar. Verstappen was er al voorbij, maar leek weinig ruimte over te laten voor de wereldkampioen. “Er was plek genoeg. Maar hij gaf niet op en reed tegen mijn wiel aan”, zegt Verstappen echter tegen Ziggo Sport.

Verstappens band werd bij de botsing lek geprikt. Maar dat was niet de enige schade, vertelt Verstappen. “Door die zijwaartse tik brak het differentieel af. Ik wist al dat er iets aan de hand was omdat hij maar op één wiel trok. En toen ik de pits uit ging, voelde het ook niet goed aan.”

In de vijfde ronde parkeerde Verstappen zijn bolide langs de baan. Bij het uitstappen ontdekte hij nog een beschadiging: “Er zat een groot gat in de vloer. Dus als er geen probleem was met het differentieel, dan hadden we daar wel last van gekregen.” De uitvalbeurt is een grote teleurstelling, beaamt Verstappen. “We hadden hier heel veel punten kunnen scoren.”