Nee, het doet er vanwege zijn gridstraf allemaal niet eens zo heel veel toe of hij nou tweede, vierde of zesde was geworden, maar dat neemt niet weg dat Max Verstappen baalt van zijn kwalificatie.

Zo was om te beginnen de balans van de auto nog niet helemaal top. Daar klaagde Max Verstappen gisteren al een beetje over en vandaag was dat naar eigen zeggen nog niet veel beter. Maar ook zelf zegt hij ten overstaan van de camera’s van Ziggo Sport steekjes te hebben laten vallen.

“Mijn ronde in Q3 was gewoon ruk”, aldus Verstappen. “Ik maakte een fout in de laatste sector en die fout heeft met twee à drie tienden van een seconde gekost. Maak je die fout niet, dan kom je direct al dicht in de buurt van Sebastian Vettel en P2.”

“Het is echter niet anders”, relativeert de Nederlander, om daar aan toe te voegen dat het niet zoveel uitmaakt of hij die fout wel of niet had gemaakt. “Natuurlijk rij je graag een goede kwalificatie, maar uiteindelijk start ik toch gewoon achteraan.”

Verstappen vangt de race als achttiende aan en zal dat doen op de superzachte banden van Pirelli. “Een tactische keuze”, bevestigt Verstappen die voor de taak staat er weer een inhaalrace uit te persen.