Max Verstappen is tevreden na de eerste dag op het Marina Bay Street Circuit in Singapore. De Nederlandse Red Bull-coureur klokte respectievelijk de snelste en derde tijd in beide vrije trainingen.

Na in de eerste vrije training de snelste tijd te hebben gereden, moest Max Verstappen in de tweede vrije training toestaan dat Nico Rosberg en Kimi Räikkönen sneller waren. Het deert Verstappen echter niet.

“We kunnen tevreden zijn”, meldt de Nederlander na afloop van beide trainingen. “Er valt nog wel wat aan de balans van de auto te verbeteren, dus ik kijk uit naar de dag van morgen. Het verschil van vier tienden is met een betere balans en dus wat meer vertrouwen op dit circuit makkelijk te overbruggen.”

Hoewel Mercedes er wat beter bij lijkt te zetten dan een jaar geleden, acht Verstappen zichzelf en zijn team niet kansloos voor bijvoorbeeld pole position: “Mercedes is ook hier erg sterk, maar wij kunnen voor pole position gaan”, aldus Verstappen die ook alvast vooruitblikt op de zondag: “Na Monaco is dit onze beste kans om er met een overwinning vandoor te gaan.”

Ricciardo
Teamgenoot Daniel Ricciardo is eigenlijk exact dezelfde mening toegedaan. Hij was in beide sessies trager dan zijn jonge stalgenoot, maar mikt op hetzelfde plekje vooraan op de grid.

“Als we vanavond onze zaakjes helemaal op orde weten te krijgen, zijn we morgen erg sterk. Het is onze bedoeling om op die eerste rij terecht te komen.”

“Als we iets willen uitrichten moet dat hier in Singapore, want als het op al die andere circuits die nog gaan komen droog blijft, wordt dat lastig. Maar als we hier nog iets weten te vinden, kunnen we het Mercedes heel lastig maken.”