Max Verstappen had ook na de Italiaanse Grand Prix weinig reden tot lachen. Zijn race was naar eigen zeggen na drie ronden over, ook al wist hij zich in het restant van de race nog naar de punten te knokken.

Max Verstappen staat zichtbaar teleurgesteld de internationale pers te woord na afloop van de race. Tegenover Ziggo Sport laat hij weten dat zijn race in feite klaar was na de botsing met Felipe Massa: “En veel meer valt er eigenlijk ook niet over te zeggen.”

Duidelijke taal van Verstappen die terugblikkend op het incident niet woordelijk de schuld van het incident in de schoenen van Massa schuift. Op de vraag of Braziliaan niet gewoon een straf had verdiend, antwoordt hij dat hem dat niks uitmaakt: “Mijn race was na die touché verziekt, wat er vervolgens met hem gebeurt interesseert me niet.”

“Als je lek rijdt en de pits op moet zoeken, waar ze ook nog eens je voorvleugel moeten wisselen, dan is je race gewoon klaar”, vervolgt Verstappen, die na de pitstop wel aan een opmars begon. Een opmars die hem tot twee keer toe naast en voorbij Romain Grosjean bracht, die hem de tweede keer een duwtje meegaf: “Ik voelde een tik”, bevestigt Verstappen. “Maar dat was het dan ook.”

Of Verstappen alsnog wel blij is met één punt? “Nee, het hadden er veel meer kunnen zijn, maar na de derde ronde was het klaar”, herhaalt Verstappen, die desgevraagd nog niet echt uit lijkt te kijken naar de Grand Prix van Singapore over twee weken: “Dat zien we dan wel weer.”