*

Verstappen na ‘goede’ trainingen: ‘We kunnen nog wel wat verbeteren’

Laurens Stade

Laurens Stade

29 november 2019 16:24

Verstappen na ‘goede’ trainingen: ‘We kunnen nog wel wat verbeteren’
Motorsport Images

Max Verstappen zegt dat Red Bull nog ‘wel wat kan verbeteren’ na de eerste twee vrije trainingen voor de Grand Prix van Abu Dhabi. Volgens de Nederlander was het een ‘goede’ dag, al weet hij wel dat de Mercedes lastig te verslaan is.

In de eerste vrije training noteerde Verstappen nog de tweede tijd, maar in de tweede vrije training, die meer representatief is voor de kwalificatie en de race omdat deze met zonsondergang beginnen, kwam de Nederlander niet verder dan de vijfde tijd. Volgens Verstappen valt er dan nog genoeg te doen dit weekend als hij Mercedes wil verslaan.

”Het was wel prima, het was natuurlijk niet perfect”, zegt Verstappen over zijn vrij soepel verlopen sessies. ”Er zijn nog wel wat dingen die we kunnen verbeteren. Er zijn geen grote verrassingen. Over het algemeen was het een goede dag. Mercedes lijkt hier heel sterk te zijn en ze zullen morgen ook lastig te verslaan zijn”, aldus Verstappen. Valtteri Bottas was in zowel de eerste als tweede training de snelste, terwijl Lewis Hamilton in de eerste training de derde tijd noteerde en in de tweede training de tweede tijd.

Alexander Albon was net als Verstappen in de eerste vrije training sneller dan in de tweede, al was de Britse Thai langzamer dan Verstappen met de vierde tijd in eerste en zesde tijd in de tweede vrije training. ”Het is wel prima. We moeten hier en daar wat aanpassen. Het team weet wat ze moeten aanpassen als we van dag naar nacht gaan. De Mercedessen zijn erg snel en we zitten nog wel ver van ze af. We zien wel hoe het morgen loopt”, aldus Albon.

Foto: Motorsport Images