*

Verstappen na vier ronden al klaar in Bahrein

Daan de Geus

Daan de Geus

8 april 2018 17:38

Verstappen na vier ronden al klaar in Bahrein
Sutton Images

Max Verstappen heeft de strijd al in de vijfde ronde van de Grand Prix van Bahrein moeten staken. De Nederlander had zich opgemaakt voor een inhaalrace, maar liep een lekke band op bij een mislukte actie op Lewis Hamilton en moest een paar ronden later stoppen.

Verstappen begon de race als vijftiende, nadat hij in de kwalificatie was gecrasht vanwege een probleem met de motorsoftware. De Red Bull-coureur maakte een goede start en lag nog voor de eerste ronde erop zat alweer op plek elf, maar daarna stokte zijn vooruitgang.

Bij het ingaan van ronde twee waagde Verstappen in de eerste bocht een inhaalpoging bij Mercedes-coureur Hamilton. Verstappen zat aan de binnenkant en remde diep in, waarbij hij Hamilton naar buiten dwong.

Hamilton kwam al deels buiten de baan en kon niet verder, waarop Verstappen tegen hem aan schoof. Verstappen raakte met zijn linker achterwiel ogenschijnlijk eerst de sidepod, daarna het rechter voorwiel en vervolgens vermoedelijk de voorvleugel van Hamilton.

De Nederlander liep er een lekke linker achterband bij op. Tergend traag diende hij terug te rijden naar de pits. Met een bandenwissel kon Verstappen verder, op ruime achterstand, maar zijn race duurde alsnog niet lang meer.

In ronde vijf zat het er namelijk op voor Verstappen, die zijn auto naast de baan parkeerde. Hij zou door Red Bull over de radio gesommeerd zijn te stoppen. Verstappens manager Raymond Vermeulen vertelde aan FORMULE 1 dat Verstappens bolide te veel schade had opgelopen door de botsing en het rondje op drie wielen. Het differentieel was stuk en de bodem te zeer beschadigd.

Verstappens teamgenoot Daniel Ricciardo stond in ronde twee al aan de kant, met een technisch probleem. Zo waren beide Red Bulls snel uitgeschakeld.

Lees meer over

Red Bull Verstappen