Onder normale omstandigheden zou Ferrari tijdens de Grand Prix van Hongarije moeilijk te verslaan maar de regen op zaterdag kan Max Verstappen wellicht een handje, zo meent de Nederlander. “Dan kan het zomaar anders lopen.”

Op de dag dat de viervoudig kampioen Sebastian Vettel zijn afscheid aankondigde, ging het vooral over de Duitser. Verstappen: “Hij heeft zoveel bereikt, ik snap het wel dat je na zo’n carriére stopt. Veel races en kampioenschappen gewonnen en Seb is een groot ambassadeur voor de sport. Het is jammer dat hij stopt, je zag het aankomen. Iedereen wordt ouder, natuurlijk. Voor de fans van Seb is het niet leuk maar het gebeurt. Het leven in de Formule 1 is zo kort, het is tijd voor hem nu om te genieten.”

Lees ook: Mol niet verrast door exit Vettel: over het milieu, matige resultaten, bijen en een brullende Stroll

Verstappen kreeg ook tijdens de internationale persconferentie de vraag voor de voeten geworpen of hij nu ook rustiger aan kan doen gezien de ruime voorsprong. “Je probeert altijd het beste eruit te halen, je wil een perfect weekend draaien. Elke analyseer je de situatie en ga je voor de best mogelijke prestatie, of dat nou eerste, tweede of derde is.” Het is de aanpak van een Verstappenn die strijdt om de titel, anders dan bijvoorbeeld in 2018.

“Als je voor de titel vecht, moet je gewoon altijd punten scoren. Als je een mindere auto hebt die soms kan winnen, neem je wat meer risico. Vorige week konden we consolideren nadat Charles was uitgevallen, we trokken een gat en wilden niet teveel risico nemen met de lange stint.”

Op de Hungaroring haalde Verstappen weliswaar zijn eerste pole, tot een overwinning is het nog niet gekomen. “We hebben nooit echt voor elkaar gekregen, zijn hier ook nooit supercompetitief geweest. Nu zijn we dat het hele seizoen, al is Ferrari wel onverslaanbaar over één rondje. Maar wie weet met de regen, het kan zomaar anders gaan.”

Lees ook: Red Bull en Porsche zijn eruit: ‘Automerk neemt 50 procent belang in F1-team’