Max Verstappen is niet zo blij met zijn prestatie in de kwalificatie voor de Grand Prix van de Verenigde Staten. De Nederlander kwalificeerde zijn Red Bull op de vierde startplek.

’s Middags was Verstappen in de laatste vrije training nog de snelste, maar nu moest hij ruim zeven tienden van een seconde toegeven op Lewis Hamilton, die pole pakte. Ook teamgenoot Daniel Ricciardo was meer dan twee tienden sneller dan Verstappen.

“Het was jammer”, zei een zichtbaar chagrijnige Verstappen direct na afloop van de kwalificatie tegen Ziggo Sport. “Ik kreeg over de radio te horen dat ik bepaalde dingen niet mocht doen. Daardoor kwam ik de laatste bocht door met heel veel overstuur”, vervolgde hij ietwat vaag. “Niet echt een topronde.”

Verstappen start de race in Austin op zachte banden, terwijl Ricciardo op superzacht rubber vertrekt. Of dat hem een voordeel oplevert, betwijfelt Verstappen. “Hoe verder je naar voren start hoe beter, dan maakt het niet meer zo veel uit welke banden je hebt.” De Ferrari’s starten achter Verstappen, en die denkt de Limburger wel aan te kunnen. “Dat gaan we sowieso proberen”, zei hij.