Een keer tweede en een keer derde: zie daar de resultaten van Max Verstappen in de eerste vrije trainingen voor de Franse Grand Prix. De wereldkampioen moest op Paul Ricard twee keer zijn meerdere erkennen in minimaal één Ferrari en vindt dat er werk aan de winkel is voor Red Bull.

Verstappen eindigde in de eerste sessie met een marginale achterstand op een tweede plaats, vlak achter Charles Leclerc. Ook in de tweede sessie was het verschil met de Monegask minimaal, maar het gat naar Carlos Sainz die de snelste tijd klokte, bedroeg ruim een halve seconde. En dat was iets te veel van het goede, vond ook Verstappen zelf in zijn analyse na afloop van de training. “Ik denk dat de tweede vrije training wat moeilijker was voor ons. We hadden gewoon niet echt de balans waar we op hoopten.”

Lees ook: Ferrari domineert VT2, Verstappen moet halve seconde toegeven

Verstappen voegde daar wel direct aan toe dat er nog geen man overboord was. “We zijn een paar dingen aan het proberen met de auto. Dus we zullen het allemaal bekijken morgen en natuurlijk proberen om dichterbij te zijn dan vandaag.” De kampioenschapsleider was overigens wel redelijk te spreken over zijn racesimulaties, alhoewel ook daar nog wel enige vraagtekens zijn, vooral met betrekking tot de bandenslijtage. “In de long runs gaat het iets beter, maar de banden worden erg warm en het is erg moeilijk om in te schatten waar je staat. Maar we weten natuurlijk dat we nog een klein beetje werk te doen hebben.”

(Getty Images)

Onduidelijkheid

De bandenslijtage was een van de redenen waarom Verstappen de overwinning in de Grand Prix van Oostenrijk twee weken geleden aan Leclerc moest laten. Of die slijtage op Paul Ricard even groot is en dus opnieuw tot problemen kan leiden, durfde hij niet te zeggen. “Dat weet ik niet. Ik bedoel, over het algemeen is dit circuit sowieso erg zwaar voor de banden, dus ik denk dat je het niet kunt vergelijken met Oostenrijk. Maar ik denk dat we allemaal nog wel wat ronden nodig zullen hebben om echt een goed beeld voor de lange termijn te krijgen.”