Ferrari blijft de benchmark op Circuit Paul Ricard, Carlos Sainz en Charles Leclerc blijken ook in de tweede vrije training voor de Grand Prix van Frankrijk te snel voor de rest. Sainz klokte een 1.32.527 en bleef daarmee Charles Leclerc en Max Verstappen voor.

De sessie die op een ongewoon laat tijdstip wordt gereden, om 17.00 uur, verliest daarmee wellicht ook zijn urgentie. De kwalificatie zaterdag begint om 16.00 uur, de race zondag zelfs om 15.00 uur. Longruns hebben dus weinig zin eigenlijk zijn de omstandigheden ook niet vergelijkbaar met de kwalificatie.

Foto: Motorsport Images

Onderstuur is een term die vaak genoemd zal worden in de nabespreking bij Red Bull. In de eerste en laatste sector heeft Max Verstappen zichtbaar moeite de auto in te sturen, een probleem dat hij gisteren op de media al aankaartte. Er is meer nodig dan gewenst om de RB18 te laten roteren, dat sloeg aanvankelijk op hogesnelheidsbochten maar Verstappen benoemde het vandaag ook weer. Zijn teamgenoot Sergio Pérez oogt ook zeker niet op zijn gemak vandaag, de Mexicaan kwam niet verder dan P10 en moest een seconde toegeven op Verstappen.

De Ferrari’s zijn ondertussen op stoom gekomen op Paul Ricard. Carlos Sainz troefde Charles Leclerc af met een tiende, Verstappen sloot achter Leclerc aan op een halve seconde van Sainz. Achter de Nederlander hebben de Mercedessen het gat naar de top 3 verkleind, zowel George Russell en Lewis Hamilton vonden zichzelf terug binnen een seconde van Sainz.

Uitslagen

Sync kalender