*

Actuele Grands Prix

Sluiten

Naar WK Kalender

Al 25 jaar hét racemagazine van Nederland

Dark mode Light mode
Losse edities Abonneren

Nicholas Latifi

6 - Williams

Statistieken

 • Positie 2022

  20

 • Team

  Williams

 • Leeftijd

  27

 • Geboorteland

  Canada

Coureurs vrezen lastig weekend op Paul Ricard door track limits

22 juli 2022 08:00 - gpfrankrijk2022

Preview: Verpest Verstappen opnieuw Ferrari-pole en waar liggen de prioriteiten van de Scuderia?

03 juli 2022 06:57 - gpgrootbrittannie2022

Meer Nicholas Latifi nieuws

Biografie Nicholas Latifi

De tientallen sponsormiljoenen die Nicholas Latifi meeneemt via de bedrijven van zijn vader, een miljardair, zullen voor altijd het imago van de Canadese coureur blijven bepalen. Hij is niet het grootste racetalent, maar heeft zich mede door de financiële steun van pa een weg naar de top van de autosport gevonden.

Zijn debuutjaar bij Williams, afgelopen seizoen, was niet om over naar huis te schrijven. Latifi verloor alle 17 kwalificatieduels met teamgenoot George Russell, drong daarnaast in tegenstelling tot zijn collega nooit door tot Q2. Sommige kenners typeerden de sympathieke Canadees, in niets een verwend kind, een van de slechtste paydrivers van de afgelopen jaren. De tientallen miljoenen die Williams via de bedrijven van zijn vader ontving, bleken tot de verkoop van het team afgelopen herfst noodzakelijk om levensvatbaar te blijven.

Latifi vormt ook in 2021 met Russell het rijdersduo bij de Britse renstal. Zijn tweede jaar op het hoogste raceplatform wordt er een die zijn loopbaan kan maken of breken. De Canadees moet zich nu onderscheiden en collega Russell ook uitdagen om zijn stoeltje voor het volgende jaar veilig te stellen. Met een nieuwe eigenaar bij Williams is sponsorgeld alleen daarvoor geen garantie.

Latifi heeft er het volste vertrouwen in, is een laatbloeier. Hij kwam laat met racen in aanraking, nadat hij er na een middagje karten met vrienden op slag verslingerd aan was geraakt. De diehard fan van profijshockeyclub Toronto Maple Leafs zette vervolgens alles op alles voor een racecarrière. Latifi vertrok naar Europa, werkte hard en zich ook stelselmatig omhoog in de rangen van de autosport. In 2018 lijfde Force India hem in als testrijder, via twee seizoenen in de Formule 2 (negende en tweede) volgde de overstap naar Williams.

Statistieken

 • Positie 2022

  20

 • Team

  Williams

 • Leeftijd

  27

 • Geboorteland

  Canada


Paddockpraat – De podcast van Formule1.nl