*

Actuele Grands Prix

Sluiten

Naar WK Kalender

Al 25 jaar hét racemagazine van Nederland

Dark mode Light mode
Losse edities Abonneren

Sebastian Vettel

5 - Aston Martin

Statistieken

 • Team

  Aston Martin

 • Leeftijd

  34

 • Geboorteland

  Duitsland

Vettel geeft toe: ‘Had meer gehoopt van eerste jaar met Aston Martin’

17 januari 2022 - Nieuws

Schumacher: ‘Vettel ideale opvolger als Hamilton Mercedes en de F1 verlaat’

14 januari 2022 - Nieuws

Meer Sebastian Vettel nieuws

Sebastian Vettel video's

Video

Video: Even vragen aan… Eelco den Boer in Frankrijk: ‘Bottas moet oppassen dat hij niet in een zomerdip terechtkomt’

22 juni 2019 - Nieuws

Alle Formule 1 video's

Biografie Sebastian Vettel

Na zes jaar Ferrari begint Sebastian Vettel in 2021 aan een nieuw hoofdstuk in zijn Formule 1-carrière. De viervoudig wereldkampioen moet Aston Martin met al zijn ervaring helpen op weg naar de top van de F1.

Voor Sebastian Vettel is 2021 zijn vijftiende seizoen in de Formule 1. Na zijn debuut voor BMW Sauber in 2007 trok de Duitser datzelfde jaar nog naar Toro Rosso. In 2008 kende Vettel zijn grote doorbraak. Op een kletsnat Monza veroverde hij met een leeftijd van 21 jaar en 72 als jongste coureur ooit de polepositie. Een dag later verbrak hij opnieuw een record.

Als jongste coureur ooit won hij de GP van Italië, waarmee hij Toro Rosso haar eerste overwinning ooit bezorgde. In 2016 verbrak Max Verstappen in Spanje het record van jongste racewinnaar ooit. Het daaropvolgende jaar maakte Vettel de overstap naar moederteam Red Bull. In zijn eerste jaar voor de hoofdmacht eindigde de coureur uit Heppenheim nog tweede in het kampioenschap, de volgende vier jaren kroonde hij zich steeds tot wereldkampioen.

Zijn eerste titel leverde hem ook het record van jongste wereldkampioen ooit op. Na een tegenvallend 2015 titel trok Vettel de deur bij Red Bull achter zich dicht. Hij verkaste naar Ferrari, waar hij hoopte de successen van zijn idool en landgenoot Michael Schumacher te halen. In zes jaar Ferrari eindigde hij twee keer tweede in het kampioenschap, maar een vijfde titel veroveren lukte niet.

Nog voor het begin van 2020 werd bekend dat Ferrari aan het einde van het seizoen afscheid zou nemen van de Duitser om plaats te maken voor Carlos Sainz. Met Aston Martin vond Vettel een nieuw team voor 2021, zijn vijfde sinds het begin van zijn F1-carrière.

Statistieken

 • Team

  Aston Martin

 • Leeftijd

  34

 • Geboorteland

  Duitsland


Paddockpraat – De podcast van Formule1.nl