*

Actuele Grands Prix

Sluiten

Naar WK Kalender

Al 25 jaar hét racemagazine van Nederland

Dark mode Light mode
Losse edities Abonneren

Daniel Ricciardo

3 - McLaren

Statistieken

 • Team

  McLaren

 • Leeftijd

  32

 • Geboorteland

  Australië

Ricciardo: ‘Komst 2022-auto’s lost niet ineens al mijn problemen op’

27 januari 2022 - Nieuws

Ricciardo benoemd tot Lid in de Orde van Australië

26 januari 2022 - Nieuws

Meer Daniel Ricciardo nieuws

Biografie Daniel Ricciardo

Daniel Ricciardo ziet zijn overstap naar McLaren als zijn ‘misschien wel beste kans om kampioen te worden’. Een straffe uitspraak van een coureur die eerder voor Red Bull en Renault reed.

Bij Red Bull behaalde Ricciardo al zijn zeven Formule 1-zeges, maar eind 2018 zette hij een punt achter zijn relatie met de energiedrankfabrikant die hem naar de Formule 1 had gebracht en groot gemaakt. De Aussie vergeleek zijn transfer naar Renault met een nieuw avontuur, maar een onverdeeld succes werd het niet: Ricciardo scoorde in 2020 twee podiumpleken voor de Franse fabrieksformatie en werd vijfde in het WK, maar de hoop met Renault de top te bestormen, had hij toen al opgegeven.

Dertiger Ricciardo heeft zich nu dus tot en met 2023 aan McLaren verbonden. “Ze hadden al eerder geprobeerd me te halen, maar konden toen niet meer doen dan beloftes maken. De afgelopen jaren hebben ze hun mooie woorden echter waargemaakt en is McLaren het team geweest dat de meeste progressie heeft geboekt”, legt Ricciardo zijn keuze uit. Ricciardo’s keuze lijkt toch ook enigszins uit nood geboren, nadat hij een switch naar Ferrari meermaals zag mislukken en Mercedes nooit echt interesse toonde.

En af en toe een race winnen met Red Bull is niet meer genoeg voor Ricciardo, die Red Bull sowieso steeds meer in Max Verstappens team zag veranderen. Bij McLaren lijkt alles pasklaar voor hem. Nu het naast koptstukken Andreas Seidl en James Key ook Mercedes-motoren heeft binnengehaald, ziet het plaatje er beter uit dan bij Renault-Alpine. Of zoals Ricciardo zelf zegt: “Ik pas hier in de puzzel, in plaats van dat ik die zelf eerst nog in elkaar moet leggen.”

Statistieken

 • Team

  McLaren

 • Leeftijd

  32

 • Geboorteland

  Australië


Paddockpraat – De podcast van Formule1.nl