Jantje lacht, Jantje huilt; dat was het verhaal bij AlphaTauri na de Grand Prix van Mexico. Want waar Daniel Ricciardo genoot en hij na zijn zevende plek met zijn kenmerkende grijns rondliep in de paddock, moest teamgenoot Yuki Tsunoda door het stof.

“Ik voel me beter dan goed”, is hoe Ricciardo zelf zijn gemoed omschreef, terugkijkend op zijn beste prestatie van het (voor hem korte) seizoen tot nu toe. “Na de rode vlag startte ik vanaf de zesde plek op de harde banden, anderen opteerden voor medium. Dat ik vervolgens maar één positie verloor, is nog relatief goed. Na een kort gevecht met Norris, kwam ik nog dicht bij George Russell in de slotfase. Dat we als AlphaTauiri met een Mercedes konden vechten is geweldig.”

De Australiër, die in de kwalificatie al indruk maakte door als vierde te eindigen, kon dus prima leven met het eindresultaat in Mexico. “Het zijn zes waardevolle punten voor ons.” Dat hadden er meer kunnen zijn als teamgenoot Tsunoda iets meer geduld had gehad in gevecht met Oscar Piastri. De Japanner was te druistig bij een inhaalpoging en belandde daardoor uiteindelijk buiten de punten.

Excuses Tsunoda

“Daarvoor moet ik mijn excuses aanbieden”, stelde hij, terugblikkend op zijn race in Mexico. Tsunoda lag op een gegeven moment achtste, terwijl hij als achttiende was gestart. “De snelheid was er, zoals verwacht. Het incident met Piastri is daarom zonde, ik viel daardoor ver terug.”

Tsunoda besloot de race als twaalfde, maar hij geeft de moed voor de laatste drie races van het seizoen niet op. “Ik denk dat we met AlphaTauri in de resterende wedstrijden in de top-10 kunnen eindigen.”

Zie hieronder de ultrakorte reactie van Tsunoda meteen na de race tegen de collega’s van Viaplay.


De speciale kampioensuitgave van FORMULE 1 Magazine ligt NU in de winkel. Het magazine is ook digitaal te bestellen, met gratis bezorging in heel Nederland! Lees alles over de bijzondere WK-trilogie van Max Verstappen, ook met unieke fotografie van onze huisfotograaf Peter van Egmond. Met in dit nummer verder o.a:

  • Exclusief interview Oranje-bondscoach Ronald Koeman: ‘Max doet me aan Messi denken’
  • Red Bulls teambaas Christian Horner blijft zich verbazen: ‘Alle superlatieven voor Max zijn op’
  • Fotoserie: Verstappens snelle weg naar de derde wereldtitel
  • Het uitgekiende F1-traject van Jan Lammers en zoon René
  • Gallery: het allermooiste beeld van huisfotograaf Peter van Egmond
  • Columns Noël Ummels en Nelson Valkenburg
  • F1 Insider Graham Watson over FOM’s commerciële belang van een nieuwe superster
  • En verder alles over Max Verstappens kampioensweekend in Qatar!