Met P5 staan Max Verstappen en zijn Red Bull-team waar ze de laatste tijd vrijwel altijd staan, maar dat neemt niet weg dat de Nederlander zeer tevreden is met zijn eigen optreden.

“De ronde was heel goed”, laat een zichtbaar opgetogen Max Verstappen ten overstaan van Ziggo Sport weten. “Ik denk niet dat ik heel veel vaker zo’n goed gevoel in de auto heb gehad als zojuist.” Dat het dan alsnog niet genoeg is voor een plekje op de eerste twee rijen is jammer, erkent hij: “Deze ronde had meer verdiend.”

Heel even had Verstappen ook net dat beetje meer in handen, toen hij Sebastian Vettel van P4 terugverwees naar de vijfde plaats. Vettel betaalde hem dat terug door er op het nippertje vandoor te gaan met de tweede startplaats. Verstappen haalt er zijn schouders over op: “Het is niet reëel om te denken dat we op een circuit met dergelijk lange rechte stukken het gevecht met Ferrari aankunnen. Maar ik ben vooral blij met mijn eigen ronden”, benadrukt hij nog maar eens.

Verstappen denk het goede gevoel dat hij vandaag in de auto had mee te kunnen nemen naar de dag van morgen: “De auto is nog niet zo goed geweest als in de kwalificatie, dus het ziet er wat dat betreft ook positief uit voor morgen.”

Op de vraag of Verstappen morgen gaat aanvallen en misschien wat agressiever de eerste ronde in wil gaan, antwoordt de jonge Nederlander met gevoel voor realiteit: “We moeten de eerste ronde zien door te komen. Inhalen wordt gewoon heel lastig als je niet snel genoeg bent, dus ik denk dat we moeten hopen op foutjes van anderen.”