Max Verstappen blikt met gemengde gevoelens terug op de eerste twee vrije trainingen. Teamgenoot Ricciardo toonde immers aan dat de snelheid er aardig in zit, maar bij Verstappen zelf wilde het nog niet helemaal vlotten.

Waar Daniel Ricciardo slechts een fractie bij de snelste tijd van Vettel verwijderd bleef, gaf Max Verstappen bijna een seconde toe op zijn teamgenoot. Het verschil in posities: P3 voor Ricciardo ten opzichte van P8 voor Verstappen.

“Daniel kon met een andere afstelling dan ik een goed tempo rijden”, zo laat Verstappen weten op zijn website Verstappen.nl, waarmee hij al aangeeft dat hij de afstelling nog niet heeft waar hij hem hebben wil: “Daar ben ik nog niet helemaal tevreden over, dus we moeten nog flink aan de bak.”

Wat ook niet hielp, is dat er veel tijd verloren ging aan reparatiewerkzaamheden aan de onderkant van de auto. Die was flink beschadigd, nadat Verstappen over de afgebroken T-wing van Valtteri Bottas’ Mercedes reed.

“Dat moment zorgde voor veel schade, waarna het team de onderkant moest vervangen”, legt de Nederlander in Brits-Oostenrijkse dienst uit. “Dat kostte gewoon heel veel tijd, waardoor ik uiteindelijk maar één lange run heb kunnen doen. Al met al was het dus geen ideale dag, maar zo gaat dat soms. Morgen is het zaak om alsnog zoveel mogelijk meters te maken.”

Ricciardo
Aan de andere kant van pitbox erkent Daniel Ricciardo dat het voor hem wél een prima vrijdag was: “Na de kwalificatie zou ik voor deze uitslag tekenen.”

Ricciardo weet echter dondersgoed dat ze vrije trainingen niet zoveel zeggen: “Voor mij was het een goede dag, waarop ik veel heb kunnen rijden, maar ik weet niet op welke manier de andere teams deze sessies hebben benaderd. Ik geloof in ieder geval niet dat we het gat naar de kop in een week tijd daadwerkelijk zo sterk hebben weten te verkleinen.”