Jos Verstappen heeft inmiddels zijn eerste meters in een Champcar-auto achter de rug. De Limburger was erg tevreden. ,,Vanochtend ging het heel goed.’ Op zijn website verklaarde Verstappen: ,,Ik heb vanochtend 36 ronden kunnen rijden, puur om aan de auto te wennen. Het gaat goed, ik rijd nog op het eerste setje banden en doe voornamelijk wat langere runs. Puur voor de gewenning. Niet om ronderecords te breken.” De oud Formule 1-coureur was redelijk snel gewend aan de auto. Enhoopt nogwat kortere, snelle runs te kunnen maken.

Voor Verstappen hangt veel af van deze test met HVM, aangezienvrijwel alle andere stoeltjes zijn vergeven enhet kampioenschap al op 10 april van start gaat.

De afgelopen dagenheeft hij in ieder gevaleen goede indruk gekregen van de Champcars. Een totaal andere wereld dan Formule 1. Verstappen verklaarde onder de indruk te zijn van de sfeer en kameraadschap die er in de Champcars heerst. ,,Het is minder afstandelijk dan de Formule 1. Iedereen praat met elkaar, lekker gewoon, geen formele toestanden. Het is bovendien een totaal ander decor dan wat we gewend zijn. Geen pitboxen, maar gewoon van die grote teamvrachtwagens waar tenten tegenaan zijn gebouwd.”