Max Verstappen is in de derde vrije training voor de Grand Prix van Abu Dhabi als zesde geëindigd. Duidelijk was dat de Red Bull van de Nederlander op het Yas Marina-circuit snelheid tekort komt.

Verstappen reed op de ultrasofts een 1:38,587, en daarmee was hij bijna een seconde langzamer dan snelste man Lewis Hamilton. Die zette op dezelfde bandensoort een nieuw baanrecord neer. Verstappen moest ook bijna drie tienden toegeven op teamgenoot Daniel Ricciardo.

Vrijdag leek het er al op dat het geen makkelijk weekend voor Red Bull ging worden. In de eerste training zat Verstappen er nog goed bij, maar in de middagsessie verloor hij ruim een seconde ten opzichte van Hamilton, die ook toen de tijdenlijst aanvoerde.

Tijdens de derde training deed Verstappen het rustig aan, hij reed maar veertien ronden. Zijn eerste getimede ronde reed hij pas na een minuut of 25. Bij elkaar werkte Verstappen twee echte runs af, allebei op de supersofts. Zijn laatste brak hij af nadat hij op jacht naar een betere rondetijd buiten de baan was gekomen.