Net als in de eerste vrije training voor de Grote Prijs van Spanje is Max Verstappen ook in de tweede als vijfde geëindigd. Hij zat zes tienden achter snelste man Lewis Hamilton.

Verstappen kwam na zo’n negen minuten trainen de baan op en kreeg op een setje medium-banden de op dat moment tweede tijd op de klokken en dook daarna weer naar binnen.

Na een korte onderbreking ging de Red Bull-coureur daarna weer op pad, wederom op mediums, maar kon zijn volgende vliegende rondje helaas niet afmaken, omdat hij ineens het grind inschoot.

De Nederlander kwam ver buiten de baan, waarop hij besloot naar de pits te gaan om het gras en grind uit zijn auto te laten halen. “Ik verloor hem halverwege de bocht ineens”, meldde hij.

“Dat kwam door een windvlaag”, legde Red Bull dat over de radio aan hem uit, waarbij Verstappen zeker niet de enige coureur was die veel last had van de stevige wind in Barcelona.

Verstappen stond enige tijd binnen, maar kwam halverwege de sessie weer naar buiten, dit keer op softs. Teamgenoot Daniel Ricciardo had daar net daarvoor al een vijfde tijd mee neergezet.

Verstappen verbeterde de tijd van zijn teamgenoot, met anderhalve tiende, naar 1:21.438, en pakte P5 zo af. Daarna was het echter gedaan met de korte runs.

Zoals gewoon is, stonden er in het laatste pakweg halfuur voor bijna iedereen long runs op het programma, zo ook voor Verstappen. De Nederlander verbeterde zijn tijd dus niet meer.

Verstappen had tijdens zijn long run nog wel even een momentje waarop hij de auto bijna verloor bij het ingaan van de laatste chicane, eveneens een punt waar meer coureurs problemen hadden.

Verstappen sloot VT2 zo als vijfde af, ruim zes tienden achter snelste man Hamilton en ruim drie tienden achter Kimi Räikkönen, op P3 de best geklasseerde Ferrari. Ricciardo was zesde.