Max Verstappen heeft de tweede vrije training op het circuit van Spa als vierde afgesloten, voordat deze in het water viel door de regen.

Met één van de in totaal anderhalf uur op de klok, kwamen de regenponcho’s te voorschijn bij de fans op de baan en was het bericht over de Red Bull-boordradio duidelijk: “Over tien minuten gaat het flink regenen”, klonk het terwijl het al aardig druppelde.

Verstappen stond op dat moment al vierde, met een 1:45.225, gereden op een setje ultra softs. De Nederlander stond een groot deel van de sessie ook rond die positie, al zorgde hij na een minuut of tien even voor luid gejuich op de tribunes door kortstondig de snelste tijd te klokken.

Verstappen bij het ingaan van Eau Rouge.

Verstappen was dus al vroeg in de tweede training op de baan te zien en kwam in totaal tot zestien ronden. Verstappen kwam na een aantal vroege runs ook vlak voor het begon te druppelen weer het circuit op, ogenschijnlijk om een racesimulatie te doen.

Vanaf de pitmuur klonk daarbij de opmerking dat Verstappens eerste getimede rondje wel erg rap was: “Vier tienden sneller dan dat van Mercedes.” Verstappens korte antwoord – “Oeps” – onderstreepte dat dit misschien niet helemaal de bedoeling was.

Serieuzer leek een probleem met het display van Verstappens stuurwiel, ogenschijnlijk aangaande de motorinstellingen. Volgens Verstappen was er althans een probleem dat verholpen diende te worden, waarvoor Red Bull alle tijd had, want kort daarna ging hij de pits in en begon het harder te regenen.

Verstappen kwam daarna niet meer in actie. Hij herhaalde zo zijn klassering uit de eerste training – de vierde – met dit keer dus een 1:45.225 als rondetijd. Hij was daarmee 0.472 seconde trager dan snelste man Lewis Hamilton, maar 0.847 sneller dan teamgenoot Daniel Ricciardo, die een lastige sessie had.