Max Verstappen is zesde geworden in de kwalificatie voor de Grand Prix van Abu Dhabi. De Red Bull-coureur kwam bij lange na niet in de buurt van de pole.

In zijn laatste ronde van de moeizame kwalificatie – de balans in de RB13 leek ver te zoeken – wist Verstappen er een 1:37,328 uit te persen. Dat was ruim een seconde langzamer dan Valtteri Bottas, de snelste coureur in de kwalificatie. Ook teamgenoot Daniel Ricciardo was drie tienden van een seconde sneller.

Al vanaf het begin van de kwalificatie was duidelijk dat Verstappen de top vier wel uit zijn hoofd kon zetten. Net als ’s morgens in de laatste vrije training kwam de RB13 snelheid tekort ten opzichte van de Mercedessen en Ferrari’s. In Q1 was Verstappen zesde, bijna zeven tienden langzamer dan de beste tijd. Ook in de tweede kwalificatiesessie was Verstappen zesde, maar dit keer meer dan een seconde achter de kop.

Net als in Q3, was Ricciardo in Q1 en Q2 sneller dan Verstappen. De Nederlander wint desondanks het kwalificatieduel bij Red Bull. De eindstand is 13-7 in het voordeel van Verstappen, een flinke vooruitgang ten opzichte van vorig jaar. Toen was Ricciardo nog duidelijk de betere in de kwalificaties.